Scarface (1983)


trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=JgAjxiu2O2M

Denna film är en film som har mycket av ordet "Fuck".
Ja, det är en gangsterfilm och den visar det väldigt bra! Man får hela tiden den där osäkra känslan som Robert Deniro bland andra ger! En känsla av att det bara krävs en gnista för att starta en eld! En film om möjligheternas land, och vad som krävs för att komma nån vart i livet, stake!

HANDLING: Tony Montana (Al Pacino) och hans kompis Angel är två diskare och är båda politiska flyktingar som kommit till USA. Båda har tjänstgjort i militären, Tony växte upp som en brottsling och väljer att fortsätta som en brottsling för att komma nån vart och bli rik och känd. Han och Angel börjar arbeta med knark och pengar under en boss vid namn Frank. Frank har ingen aning om vilket odjur han har fått som sin kompanjon, Tony Montana, eller som han kallas....."Scarface."

BETYG: 10 av 10 enligt mig. En gangster rulle med mycket stake!!! Och det e det viktigaste tycker jag. Jag som vanligt har svårt att se något negativt på en gång så, men ja jag ser faktiskt inget negativt, och denna film borde ses!

// Miki


American Pie presents The Book of Love (2009)


trailer: http://www.youtube.com/watch?v=RHk19uQp7PE

Filmen innehåller fail, efter fail, efter fail och det är så hysteriskt roligt att kolla på. Dock har vi ett problem: Det kändes som om dom hade dessa failmoments bara för att dom var tvungen på något sätt att ha så många fails som möjligt. Och filmen var verkligen rätt random, och innehöll inte direkt mycket story. Men vad kan man säga om en American Pie-film nu för tiden? Dom senaste har varit värdelösa. Men jag måste erkänna att denna är verkligen mycket bättre än de föregående, som kom efter American Pie: The Wedding såklart. Jag älskar Brandon Hardesty utöver hela mitt filmhjärta, och det var den enda anledningen till att jag såg denna film.
Summerat: Filmen var rätt okej för en American Pie-film. Rekommenderas.

// Kevin

Bicentennial Man (1999)


trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vqCMpm-zgaI

Denna film såg jag egentligen för ett tag sedan, jag minns inte när. Men ja det är en film som jag gråter till, en rörande film som får en att tänka på vad man anser att äkta mänsklighet är. En film om viljan att kämpa för sin dröm och finna sig själv och kanske någon annan.

HANDLING:
Andrew är en robot. För alla runt omkring honom så är han en robot,en maskin. Familjen som äger honom tycker väldigt mycket om honom, den gamla mannen som bor där är som en fader för honom. När tiden går så upptäcker dom att Andrew är speciel. Han tänker och uppför sig mer eller mindre mänskligt,han lär sig bra och bestämmer sig för att ge sig ut på en resa för upptäcka hans sanna öde, han var byggd för att tjäna oss men kommer under en 200 årig resa att förstå vem han är. VAD han är! Han väljer att få allt det som gör oss till mäniskor, våra känslor, våra olikheter, det som vi lider av, det vi glädjs av och det som kanske många av oss inte ens tänker på, kan en maskin verkligen veta mer om oss än vad vi gör? The man, the legend, the bicentennial man. Livet men också döden är en del av oss.

Rekomenderas starkt!

BETYG: 10 av 10.
Filmen blir aldrig tråkig eftersom att Andrew hela tiden utvecklas till en mäniska och man följer med i dramat att veta att alla runt omkring dig kommer att dö å tyna bort medans du står ensam kvar, och du kan inte ens spilla en tår. Inte visa vad du känner, är döden verkligen så hemsk?


// Miki